Blog: Ord og ting

22 juli 2021

Forklaring til "Ny batch"

Al vores hamp er 100% naturprodukter. Dvs det er aldrig ens. Særligt klumper og moonrock ændrer sig, fordi det både er naturprodukter og håndværk. Men også planterne, fordi de fra dyrkerne deles op i forskellige sorteringer, hvilket kan have at gøre med størrelsen på skuddene, hvordan de er trimmet, hvordan de er tørret, hvor meget skulder der er med osv. osv. 
 
Produktbeskrivelserne forholder sig til den udgave vi har haft til salg oprindeligt. Under beskrivelsen finder du batch-information i de tilfælde hvor der er ændringer. Her står der også hvornår det nye batch kom til salg. På den måde kan du se på anmeldelserne hvilket batch de forholder sig til.  Vi opdaterer løbende informationerne om det nuværende batch baseret på jeres feedback som vi modtager på mail, instagram og som anmeldelser. 
 
Fx. har vi nu et 2. batch af CBD Bomben, hvor skuddene er større. Det er dog samme høst (2020). Når der begynder at komme nye årgange af de samme planter (altså samme genetik, samme dyrker og samme område) vil det stå som Batch 1 af den pågældende årgang. 


19 april 2021

Blog BilledeVelkommen til Raske Planters blog

Her vil jeg poste relevante nyheder, links og artikler om både hamp og cannabis og krigen imod planternes verden.
Så kig forbi en gang imellem. Eller endnu bedre: abonnér på nyhedsbrevet i bunden af siden

Jeg tænker det er relevant lige at fortælle lidt om baggrunden for, at jeg er begyndt at sælge hamp.

Jeg prioriterer at finde de bedst mulige blomster dyrket udendørs uden kunstlys.
Det gør jeg i samarbejde med min svenske storesøster Generalens Hampa

En gang solgte jeg pot. Bare sådan lidt til vennerne. En meget beskeden operation som gik ud på at formidle kvalitets pot (ikke skunk), som var dyrket miljøvenligt (som minimum udendørs og uden kunstgødning). Og som var helt udenom bander/rockere.
Jeg har aldrig rappet om det og har sgu heller ikke fortalt mine stakkels forældre om det før nu.
Det startede med, at jeg dyrkede i mit vindue. Og en aften bankede min underbo på, fordi han havde spottet planterne. Og han spurgte om jeg kunne sælge ham en lille gren.
Så begyndte jeg at købe noget ekstra, når jeg fik tilbudt nice pot. Og kørte nogle ture til det såkaldte udkants Danmark en gang imellem. Det var pisse hyggeligt, men til sidst var der ikke tid til det mere. Det er over 10 år siden nu.

For et par år siden opdagede jeg, at min ven General Knas var begyndt at sælge hamp i Sverige via Generalens Hampa . Og jeg sagde til ham, at det ville jeg sgudda også gerne.
Så nu er jeg i gang. Med god hjælp og fælles indsats for at finde de bedste varer indenfor området. Generalen er kæmpe hampenørd heldigvis, så Raske Plader starter på et fundament af stor viden, erfaring og kvalitetsbevidsthed.

Personligt har jeg mest været tiltrukket af hamp planten for de psykoaktive egenskaber i THC, lad mig bare være ærlig. Både direkte som bruger, men længe før det som fascineret læser af den rige litteratur omkring hampens helt uberettigede outsiderstatus i vores samfund.
Tænk at denne overordentligt gavnlige plante er blevet gjort til genstand for en forbudspolitik som har medført ubegribelige mængder af lidelse. Familier er blevet splittet, millioner af mennesker er blevet frihedsberøvet og hæderlige folk er blevet skammet ud, fyret, umyndiggjort og sågar dræbt pga. deres forhold til denne plante. Blodige stridigheder udkæmpes overalt i verden over markedet for cannabis. Og det enorme overskud for handel med verdens mest brugte illegale produkt går i dag bl.a. til paramilitære terrorbevægelser som ISIS og Al-Qaeda.

Argumentet for at opretholde det her samfundsskadelige forbud er, at cannabis i sig selv skulle være farligt. Og selvfølgelig er der potentiale for problembrug af cannabis, ligesom med enhver anden form for medicin, nydelsesmiddel eller sakramente.
Men det var ikke derfor planten blev forbudt i sin tid. De potentielle skadevirkninger er senere blevet en undskyldning for fortsat at opretholde forbudspolitikken, trods dens store skadevirkninger på samfundet såvel som enkeltpersoner. Men i dag er det dokumenteret, at den oprindelige motivation for forbuddet var sindelagskontrol, racisme og jobskabelse i det amerikanske myndighedsvæsen efter alkoholforbuddets ophævelse. Og det er altså ikke en konspirationsteori, men blot veldokumenterede historiske fakta.

Nå men det er lidt en anden historie. For Raske Planter sælger jo bare lovlig industrihamp, som man kan gå og lugte til. No big deal.
Men en del af min motivation for at gøre det, er at slå et lille slag for at få hamp tilbage på bordet, uden noget drama, skam og lovbrud. Bogstaveligt talt frem på bordet med det. I entreen, spisestuen og på badeværelset. Og med i lommen ude på gaden.
Og hvis det må en tur forbi politiets analyseapparat, før man får det tilbage med en forhåbentlig høflig undskyldning for ulejligheden, så tager vi det med også.

Nå nu blev det lidt langt. Men så er bloggen i gang 🙂

God dag
-Ras