Om Raske Planter

Raske Planter er et lille firma fra det københavnske Nordvest kvarter som sælger hamp, du kan berige din hverdag med.

Startet og drevet af musikeren Raske Penge. 

Hvorfor?

Jeg brænder for cannabis og hamp i alle former. Og jeg ønsker en fremtid, hvor der ikke skal rynkes på næsen af hamp. Der skal hellere snuses ind og siges "ahhh!".

Vi mennesker har et langt og kærligt forhold til hamp, som vi har brugt medicinsk i dokumenterbart mere end 3000 år. Vi har dyrket hamp lige så længe som vi har dyrket landbrug. Og de første uafviselige tegn på vores brug af hamp er mere end 10.000 år gamle.

Til sammenligning har det næsten globale forbud imod cannabis kun været i effekt indenfor de sidste 100 år. I Danmark i omkring 50 år.

En dag bliver det hele lovligt igen, som det plejer at være. Og så kan vi på ny drage fordel af alle plantens mange egenskaber. Fra frøenes koldpressede olie med gunstige niveauer af Omega- og GLS syrer - over stænglernes fibre som er nogle af naturens stærkeste og mest velegnede til papir, tekstil, reb og kompositmateriale og som kan bruges til miljøvenligere erstatninger for bomuld, cement, plast og animalske proteiner, der i dag tegner sig for ganske anseelig klimabelastning - til bladene og blomsternes eftertragtede cannabinoider, terpener og flavonoider.

Vi ser heldigvis en global tendens til at få hele planten tilbage på bordet. Fra effektive fibre til terapeutiske molekyler og med plads til både helse og hygge.

Men for nu, må vi forholde os til gældende lovgivning her i denne sidste fase af forbudstiden. Og her kan vi i det mindste bruge industrihamp som potpourri. Og det kan altså trods alt også noget, synes jeg.

 

God fornøjelse

signatur